Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska BTF


Efter en 3-0 seger i semifinalen för Falck/Karlsson har Sverige ett par i VM-final i herrdubbel vilket är första gången sedan 1997. Imorgon väntar det sydkoreanska paret Lim Jonghoon/Wang Woojin.
 
Idag söndag är det dags för semifinaler på VM i Houston och glädjande nog blir det med blågul inblandning i inte mindre än två av dem. Mattias Falck/Kristian Karlsson är först ut i dubbel och därefter är det dag för Truls Möregårdh i singel.
 
Under loppet av bara några timmar säkrade Sverige sin andra medalj på VM i Houston. Truls Möregårdh vann sin kvartsfinal mot nigerianen Aruna vilket betyder att 19-åringen tar minst brons. I semin väntar tysken Timo Boll.
 
Inte sedan 1997 har Sverige tagit en medalj i dubbel på VM men efter att Mattias Falck och Kristian Karlsson besegrat kineserna Fan Zhendong/Wang Chuqin är väntan nu äntligen över. Vilken valör det blir på medaljen återstår att se.
 
Idag lördag står kvartsfinaler på schemat och i två av dessa blir det med svenskt deltagande. Först ut är herrdubbel med Mattias och Kristian följt av herrsingel med Truls Möregårdh.
 
Under den fjärde VM-dagen avgörs åttondelsfinalerna och i fyra av dem deltar svenska spelare. Först ut under fredagen är det herrdubbel med Anton/Truls och Mattias/Kristian och senare under eftermiddagen och kvällen är det herrsingel.
 
Den tredje VM-dagen inleds med mixeddubbel med Truls och Stina och fortsätter sedan med mer dubbel och därefter singelspel. Torsdagen bjuder på sju svenskmatcher där den första startar 09.30 lokal tid.
 
Idag, 24 november, blev Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling historisk då hon som första kvinna någonsin valdes till president i det internationella bordtennisförbundet, ITTF.
 
Första VM-dagen blev en stor framgång för de svenska spelarna som vann sju matcher av sju möjliga. Den andra dagen innehåller även den flera matcher, nio för att vara exakt, med svenskintresse.
 

VM: Äntligen igång

(2021-11-23 20:05)
Idag (23/11) startade VM i Bordtennis med singelspel för både herrar och damer. Sex spelare var i hetluften direkt och endast Mattias Falck som i egenskap av hög seedning stod över den första rundan. VM spelas i Houston, USA, 23-29 november.
 

VM: Lottningen är gjord

(2021-11-21 23:22)
Under söndagseftermiddagen lokal tid i Houston, USA, genomfördes lottningen till individuella VM som drar igång tisdag 23 november. Den svenska truppen består av sju spelare fördelat på fem herrar och två damer.
 
23-29 november är det dags för individuella VM i Houston, USA. Mästerskapet skulle ha avgjorts redan i juni men sköts på grund av pandemin upp. Sverige skickar en trupp med sju spelare som ska försvara de blågula färgerna.
 
Helgen 8-9 januari arrangeras Pingisiaden riksnivå för pojkar och flickor. Pojkarna spelar i Stockholm 8-9/1 medan tjejerna håller till i Köping 8/1.
 
Nu när restriktionerna från pandemin minskat tar Svenska Bordtennisförbundet nya tag och bjuder in till ett härligt arrangemang för ”parafamiljen”. Vi erbjuder något för alla i Örebro 28-30 december 2021.
 

U21- EM

(2021-11-11 12:33)
Igår (11/11) startade European Under 21 Championships i Spa, Belgien. Sverige ställer upp med fyra damspelare men inga herrspelare.
 

Sponsorer:

 

YASAKA_web

 

mattiasbygg_tagline

Postadress:
Tranås BTK - Bordtennis
Tomas Berner, Idrottsgatan 5
57340 Tranås

Besöksadress:
Floragatan 8
57331 Tranås

Kontakt:
Tel: 014056400
E-post: tomas@woodhouse.se

Se all info